7 Komentar

kenangan prasekawan

ing prasakawan niki
kita sedaya lek-lekan ngantos dalu
ginemaken menapa kamawon ingkang kasebut
bokmenawi, setunggal kalih kita mboten ndherek
kajengipun, ngejing mestinipun ndherek

ing prasakawan niki
kita sedaya nikmati sak plastik kacang goreng
lesehan gelaran klasa ing sainggiling kerikil
dipun seling kopi tubruk

malem minggu, benjing mboten sekolah
ing prasakawan niki, kita sedaya lek-lekan ngantos enjang
dolanan kertos remi utawi domino
dipun seling kopi, kacang goreng, pisang goreng
uga mboten kesupen seketel toya inum ngancani
tanpa koin pengundi nasib

ing prasakawan niki
puser kita sedaya ngunjuk informasi, ugi
kendhali keamanan kampung
lek-lekan mboten namung bucal wanci
ugi myambangi pamboten baka pamboten
mestikaken dhusun kita sedaya aman

kaping niki,
taksih ing prasakawan ingkang sami
kula panggihaken sunyi, tanpa kita sedaya
bokmenawi bocah sakmenika, malih
asik ing ngajeng layar kaca,
utawi ugi memonitor kanca ngula
ingkang kirangan wonten ing pundi

mencoba mentranlatekan puisi dipostingan sebelumnya dengan menggunakan http://mongosilakan.net/translatorjawa/. Sekedar coba-coba.meskipun demikian tetap saya coba untuk melakukan editing kata per kata seperlunya

7 comments on “kenangan prasekawan

  1. Waduuh agak roaming ni hehe
    ————===============——–

      kenapa???

  2. nek nganggo basa ngoko mungkin luwih akrab mas.. hehe… *soktau*
    ————–===============————-

      wis kebajut di posting, ngapunten nggih

  3. nguri-uri geguritan nggih Pak…..
    Ngangsu kawruh ah di kampungmanisku. salam
    —————-============———–
    niki namung latihan cobi-cobi mawon

  4. mboten ngertos..tapi sitik sitik njih paham..

    kaping niki….🙂
    ————–=============————

      sitik sitik yo lumayan lah

  5. biyuuhhh bahasane tingkat dewo, ora mudeng aku mas😀
    isone mung ngoko

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: